Subterranean Street Society – Saudade


Het debuut van de Deens – Nederlandse band Subterranean Street Society (SSS) was verrassend goed. Het album ‘Twelve Steps’ krijgt nu een vervolg. Op het album Saudade heeft de band zich ontwikkeld tot een gedegen indie folkpop band die zich in de slipstream van Bon Iver en Fink kan presenteren.

Van Dylan naar Bon Iver

De songs van het album passen in de titel dat een verlies/ gemis of afstand van gevoelens betekend.
Het recente album kende het thema van de 12 stappen die je door moet om van de alcoholische verslaving af te komen. Nu gaat het over de eenzaamheid wat omgezet wordt in de eigen kracht om je zelf te zijn en dat je er mag zijn.

Met ‘Leaves Are Falling in the Summer’, ‘Another Valentine’ en het kwetsbare ‘Fear of Fond Farewells’ weet Lous Puggard-Müller weer prachtige liedjes te brengen. Wanneer  het tweede deel van ‘Another Valentine’ klinkt, spreekt kracht uit. Een knipoog naar Dylan, is het ‘Second Singing Teacher’ en  ‘Songwriters Syndrome’ een juweeltje dat in de lijn ligt van Bon Iver.

De kracht van deze band is dat men de ingetogen songs vol overgave brengen en dat het dicht bij de vertolker ligt. Hierdoor zijn de songs eerlijk en oprecht. Je hoort de basis in de songs, alsof je Puggard-Müller achter de piano ziet om het nummer te componeren.
De verbindende intermezzo zijn prima passend zodat de songs tot een geheel brengt.

Veelbelovend trio

Dit trio mag dan ook gerust tot een veelbelovende indie act worden gerekend.
Tijd om het zeker eens te beluisteren op de digitale snelweg.

Het album kun je op vinyl bestellen:
Subterranean Street Society – Saudade (FFHR018) – Final 500 records

19 februari 2022
In dit bericht:
Translate »