Het is een iconische muziekfilm. Stop Making Sense van Talking Heads bracht in de jaren 80 veel in beweging. Naast dat het muzikaal geniaal was, had de band een live show als theaterstuk opgevoerd. Hier kreeg fashion een belangrijke plek, al was het onbedoeld. De overgrote kleding werd een symbool voor de jaren 80 dat we nu terug zien. Dat geldt dan ook voor de film en krijgt Talking Heads nu met dit album een passende tribute.

David Byrne staat altijd open voor nieuwe ontwikkelingen, dus ook in de muziek. Het maakt dat dit album past in de gedachtegoed van de schrijver van Talking Heads songs. ‘Heaven’ van The National zal een welkome toevoeging zijn omdat deze band in de basis te vergelijken is met Talking Heads. Het vernieuwen en uitdaging zoeken in de muziek. Miley Cyrus start het album met een nieuwe versie van ‘Psycho Killer’ en de Talking Heads hit ‘Slippery People’ krijgt hier een modern tintje in het Spaans van de Argentijnse act El Mato un Policia Motorizado.

De hit van het album is de versie ‘Burning Down The House’ van Paramore. Niet alle songs komen goed uit de verf maar Girl in Red ‘Girlfriend is Better’ is goed uitgewerkt en ‘Once in A Lifetime’ krijgt een heel ander tintje wat Kevin Abstract het nummer een mooi modern tintje heeft gegeven. Lorde mag het ‘Take Me To The River’ in een nieuw jasje zetten. Uitdagend en pakkend .

Het is een iconisch album en film dat hier een eerbetoon krijgt. Al blijft het origineel nog even overtreffend iconisch.

19 mei 2024
In dit bericht:
Translate »