Steel Panther – Balls Out


De Amerikaanse glamrockers Steel Panther begon in 2000 onder de naam Metal Shop. De hairband heeft de humor nog niet verleerd. De band bewandelde dezelfde route als de hairbands Ratt, Motley Crue en Cinderella uit de jaren 80. Eerst in the Viper daarna de concerten in The Key. Nadat het Aldo Nova nummer werd gebruikt voor een MTV programma en ze live songs speelden bij de roast van Gene Simmons (KISS) ging het snel.

Inmiddels is de band toe aan hun zesde album dat wellicht dit jaar gaat verschijnen. Nu is het tijd voor het album dat de UK doorbraak verzorgde. Balls Out werd een hit in UK en de tournees met Def Leppard, Motley Crue maakte dit succes alleen maar groter.
De humoristische teksten als ‘Gold Digger Whore’, ‘Supersonic Seks Machine’ en ‘Just Like Tiger Woods’ bracht de lach op vele stoere rockers. Maar ook de waardering van deze sleaze rockers, want de songs zitten prima in elkaar. Van de stevige ‘I Like Drugs’ tot de Poison ballad ‘If You Really realy Love Me’  maken deze band divers en geestig. Zeker niet serieus te nemen en dat doet men zelf ook niet.

Inmiddels is bassist Lexxi Foxx vervangen, al speelt hij nog mooi op dit exclusief gekleurd  en zwart vinyl album mee. 

31 januari 2022
In dit bericht: