De Amerikaanse band uit Iowa is vooral herkenbaar door hun geschminkte clown gezichten. Maar er schuilt meer achter deze maskers. Het succes en de tragiek rond bassis Paul Gray. Dat met the 5.Gray Chapter een prachtig album opleverde. 

Afgelopen jaar verraste de zanger Corey Taylor met een heerlijk solo album en met dit album weet de band een mix te maken van aanstekelijke rocksongs met stevige metal.

Het verrassende ligt bij het openingsnummer ‘Adderall’. Een melodieus poprock nummer dat voor een groot publiek kan dienen. Net als het ingewikkeldere ‘Yen’. Toch weet de band vooral stevig te werk te gaan met ‘The Dying Song’, ‘Hivemind’ en het snelle ‘Warrantly’.

Met de nieuwe percussionist Michael Pfaff is er nog een bandlid aan toegevoegd die de snelheid van de band moet volgen. Het kan daardoor wel wat dommelig gaan worden omdat er zoveel mensen inmiddels een instrument moeten vullen.

Het lukt de band nog aardig dit in balans te houden. Daar waar Medicine For The Dead een van de betere metal songs op dit album is, weet men hier voor iedereen ruimte in het nummer te houden. Het geeft dan ook een andere sound dat beter bij Slipknot past zonder dat het zijn kracht verliest. 

Wanneer je het geheel van het album beoordeeld is het album misschien wel een duw in de richting van de nieuwe Slipknot sound. Voor volgend jaar staat de band gepland voor de festivals en hopelijk nemen ze dit jaar Nederland wel mee in de tour.  

30 september 2022
In dit bericht:
Translate »