Het nieuwe album van Robert Jon is wederom uitgekomen op het label van Joe Bonamassa. Met Red Moon Rising weet Robert Jon met zijn band The Wreck de stevige kant van de blues rock te brengen. Het doet erg denken aan de begin periode van The Black Crowes.

Met een stevig geluid introduceert de band het album met ‘Stone Cold Killer’. Het geeft met ‘Trouble’ een stevige sound weer waarbij de rock centraal staat. De blues liefhebber zullen de songs ‘Ballad of a Broken Hearted Man’ eerder gaan omarmen. Het nummer kent meer de blues kant en is even wat meer relaxt. Toch weet de band met het titelstuk en ‘Help Yourself’ meer de kant van The Black Crowes te kiezen. Een piano, stevige gitaren en pakkend refrein. Ietsje hangend in de muziekstijl maakt dat het heerlijk klinkt.
Met ‘Down No More’ en Hold On krijgt de band het idee dat ze zelfs hits kunnen schrijven. De songs kennen een lekker melodieus tintje en zijn pakkend genoeg, alsof je het zo gaat mee zingen.

Het is een heerlijke live bluesrock act en komend november zal de band op het podia van diverse zalen in Nederland staan.
Zeker de moeite waard!

3 juli 2024
In dit bericht:
Translate »