De Duitse metal rockband Rekkorder uit Hamburg weet van aanpakken. Zangers Nina en gitarist Bernd leggen het vuur aan je schenen met hun metal sound. Hier en daar een digi sound en vooral powerful driven songs.

Het doet wat denken aan een moderne versie van Doro Pesch met Warlock. Maar dat komt wellicht omdat het Duits is. Na het Breaking Silence uit 2016 gaat de band nu voor het grote geheel. De band is jong en vol energie. Neem het openingsnummer ‘One’, ‘Broken’ of het ‘Be Alright’ wat heerlijk uit je speakers komt blazen. Soms met een vleugje Evenesence.  Met ‘Daylight Fading’ wordt de sound als een stevige poprock sound. De ballads zijn hier gelijk aan een mainstream popsong zoals het ‘Mary Jane’ en ‘Gasoline’. De drums is dan ook een drijvende kracht. Met de Colombiaanse komaf van deze zangeres, zingt ze enkele woorden in het Spaans maar weet ze zich zeker prima te presenteren als frontvrouw.

Het album kent 17 songs en dat is veel tegenwoordig. Je hebt dan ook wel wat songs die opelkaar lijken en dat het tweede deel wat in herhaling lijkt te vallen. Toch is het een prima band die zich weet neer te zetten als een belangrijke metal band voor de toekomst. 

4 oktober 2021
In dit bericht: