De zomerse klanken van Pokey La Farge krijgen dit jaar een tintje van Hawaii en latin. De Amerikaanse singer-songwriter Andrew Heissler wist met zijn debuutalbum Marmelade al hoge ogen te gooien en Jack White nam hem later op  zijn label mee. De authentieke songs die doen denken aan de jaren 50 met een tintje van nu krijgen op het New West label de ruimte tot ontwikkeling.

Het nieuwe album kent wederom net zo’n lelijke hoes als zijn voorgangers, maar het heeft ook wel weer iets van toen. Het weerhoudt mij niet om de muziek te beluisteren los van de cover. Het album is dan ook een lekker zomers album!

Het openingsnummer ‘One You, One Me’ krijg je de zon al in je tuin. Met het Hawaii gevoel krijg je met ‘For A Night’ waar herkenbare  klanken van daar door het nummer klinken.  Om  eerlijk te zijn start ik het album vanaf nu vanaf het derde nummer en dan is het heerlijk. ‘Run Run Run’,  ‘It’s Not Over’  en ‘So Long Chicago’ zijn heerlijke songs waar je niet bij stil kunt blijven zitten.

Ook al denk je dat je deze muziek niet wil accepteren, in een gesprek met een ander zal je voet of handen het ritme tikken of je zingt het onderweg in de auto mee. Het is als een Elvis album met een nieuw tintje. ‘Home,  Home,  Home’ en ‘You Make My Garden Grow’ zouden ook prima op het album Aloha from Hawaii kunnen staan.

26 mei 2024
In dit bericht:
Translate »