De naam Paul McCartney hoeft geen enkele introductie lijkt me. De bassist van The Beatles wist na het opheffen van de band een nieuwe band te beginnen. Samen met zijn vrouw Linda en Moody Blues en The Move muzikant Danny Layne een band The Wings.

Dit album is een live studio sessie dat The Wings in 1974 opnam.  Met het album Band on the Run  kreeg de band hun faam wat nodig was. Het brengt nu een album vol mooie liedjes dat in een andere stijl of setting is opgenomen.
Het was bedoeld om dit in een documentaire film te brengen en werd dit in de Abbeyroad studios opgenomen.
Naast songs van de eerste Wings albums zijn er songs van The Beatles toegevoegd waaronder ‘Long and Winding Road’, ‘Let it Be’ en het ‘Blackbird’ dat net door Beyonce is gecoverd.
Dat The Wings gebruik maakte van covers is ook hier te horen. De inspiratiebronnen van toen kwam uit de jaren 50 en begin jaren 60.  BlueGrass Boys ‘Blue Moon of Kentucky’ tot ‘Tomorrow’ van David Cassidy uit 1971 krijgt hier een andere sound en weet McCartney de songs naar zijn hand te zetten.
Of het ‘Go Now’ van Bessie Banks dat Layne mee heeft genomen. Het succes van de versie van Moody Blues was groot en staat nu hier door McCartney op cd.

Natuurlijk kent dit album de mooie liedjes van The Wings/ solo songs waaronder ‘Jet’, ‘Maybe I Am Amazed’ en ‘Let Me Roll With It’.

22 juni 2024
In dit bericht:
Translate »