Paul Bond – Sunset Blues


Bij de eerste klanken van het album Sunset Blues was er de twijfel of de juiste cd in het hoesje zat. Het titelstuk klinkt John Denver? Of was het Don McClean (van American Pie)? Het kinkt allemaal helder en mooi.

Internationaal geluid

Toch komt dit van de Volendammer Paul Bond die voorheen met de band Dandelion en Alasca op pad was. Voor Yorick van Norden heeft hij zijn diensten op plaat gezet en nu is de man zelf met een solo album op pad. Een album met een internationaal geluid. De singer-songwriters songs ‘Same Song Different Groove’ of het vleugje country in ‘Sweet Marie’ kennen een ontspannen sfeer, leuke beeldende teksten en een pakkende melodie. Met ‘Season of the Acorn’ krijg je het gevoel dat je naar Paul Simon luistert. Terwijl de  ‘Nightshift’ een piano inleiding geeft van ‘The Young And Cheap’. Wanneer Bond het getokkel van ‘Goodbye, My Love’ start weet je dat dit nummer de cirkel rond maakt en dat het aansluit bij het openingsnummer ‘Sunset Blues’. Klein en kwetsbaar en o zo mooi!

Nieuwe fase

Met dit album weet Paul Bond een nieuwe fase te introduceren en hopelijk weet het grote publiek de route naar hem nu te vinden. Want met Alasca wist hij ook al mooie songs te produceren.

Het album is nu te winnen bij M-podia ! Kijk bij de Win acties 

17 november 2021
In dit bericht: