Patrick Watson – Better In The Shade


De Canadese singer-songwriter Patrick Watson weet met zijn eenvoud achter de piano/toetsen de mooiste liedjes te schrijven. De zang is licht en kwetsbaar waardoor de songs met aandacht wordt beluisterd. Dat geldt ook voor het recente album Better in the Shade.

Het gelijknamige titelstuk is het openingsnummer van het album. Het is direct adembenemend mooi en al snel raak je in de ban van zijn stem. Kwetsbaar en hoog in de zang terwijl het toch ontspannen is. Met de tweede stem in ‘Hight of the Feeling’ en de melancholische klanken nemen je gemakkelijk mee in het album. Met een korte ‘Ode to Vision’, waarbij een foto van Vivian Maier de inspiratiebron is, weet Watson het experimentele in ‘Little Moments’ te verwerken. Het is hypnotiserend en gelijk weet hij de nieuwsgierigheid te prikkelen waar dit nummer naar toe gaat.
Met het kwetsbare Blue wordt de elektro sound mooi weggezet zodat zijn stem nog even dragend blijft. Deze kwetsbaarheid horen we in het ‘La La La’ terug en weet Watson het album met ‘Stay’ te eindigen.

Het album is experimenteel, pakkend, kwetsbaar en intens tegelijk. Het is dan ook niet vreemd dat Watson wordt vergeleken met Andrew Bird, Nick Drake, een moderne Jeff Buckley of Rufus Wainwright. 

29 mei 2022
In dit bericht: