Orianthi – Live From Hollywood


De gitarist Orianthi uit Australie weet al vroeg in haar leven de gitaar te bespelen. Het bracht naar tot gitarist in de band van Michael Jackson tot dat de This Is It tour werd geannuleerd. Uiteindelijk komt ze bij  Alice Cooper en staat hier enkele jaren op het rocktoneel. Naast haar solo albums en touren met Michael Bolten en Dave Stewart (die haar Heaven in this Hell album heeft geproduceerd) komt ze bij Bon Jovi gitarist Richie Sambora terecht.

Het stel maakt een ep Rise en een pracht rock album Radio Free America. Het ‘Blues Won’t Leave Me Alone’ komt op dit album terug. De registratie van deze show van januari 2022, staat in het teken van het recente album O. Het openingsnummer ‘Contagious’ en ‘Sinners Hymn’ gebruikt ze tevens voor de live shows. Net als ‘Blow’ en ‘Impulsive’ krijgen we nu in een live versie te horen. Wellicht goed gemixt, want het staat er allemaal wel heel strak op.
Ze weet met haar band een mainstream rocksound te produceren wat niet even vernieuwend is. Hiervoor heeft ze nog wel de kracht van derden bij nodig. Al is Orianthi een top gitarist die haar gitaar laat schitteren in de solo’s van ‘You Don’t Wanna Know’ en het afsluitend bluesnummer ‘How Do You Sleep’.

Prima live album ! 

15 juli 2022
In dit bericht: