Old Crow Medicine Show – Paint This Town


Americana van de bovenste plank. Dat is wat deze Amerikaanse folkband weet te brengen. Onder leiding van Ketch Secor weet de 6 tallige band weet deze band een mooie mix te maken van de oude traditionele songs en nieuwe liedjes.

Het album Paint This Town is het 9de album van de band dat in 1998 hun debuut maakte. Inmiddels weet de band diverse live albums en tribute albums van Bob Dylan en John Denver te produceren. Het is dan ook de sound waar je deze band in mag zoeken. De verhalenvertellers met country en folk zoals het ‘Reasons To Run’, Gloryland en het openingsnummer ‘Paint This Town’ weergeven.
Het album kent een afwisseling van uptempo country/folk songs als ‘Bombs Away’, ‘Painkiller’ en ‘Honey Chile’ waardoor je niet echt in de flow van de relaxte songs komt, maar ook niet in de flow van de klassieke country.

De Schots Ierse folksound hoor je door de Americana in ‘Used To Be A Mountain’ en het mooie ‘New Mississippi Flag’ geeft weer een heel ander beeld van de band. Toch blijft het een band waarbij de authentieke folk hoogtij viert.

De Muziekplank interviewde Ketch Secor  over dit album. Het interview is te lezen op deze link. 

27 mei 2022
In dit bericht:
Translate »