Nienke Dingemans – Devil On My Shoulder


Wanneer Simon Keizer met zijn podcast het nieuwe blues talent uit Brabant een podium geeft, ging het snel. Nienke Dingemans is 17 jaar en weet de duivel in de blues te vinden.

De spanning in de songs weet ze te brengen door een gitaarlijntje dat als een spannende film een intro geeft. ‘Why The Caged Bird Sings’ is al een mooi thema om over te zingen en daarbij zoekt ze de pijnlijke zaken in een doorgaans leven. De vraagstelling zegt iets over haar slimme aanpak en nivo, dat we ook weer terug horen in de muziek van dit verrassend mooi debuutalbum.

Bluestalent!

Haar stem is helder en passend bij de bluessongs zoals ze de drama in ‘Tennessee River’ en het ‘Heartache Train’ brengt.
Met docent en multi blues – en grassblues gitarist Jan van Bijnen op gitaar en zijn maatje Joost Verbraak op drums weten heel goed dat dit nieuw talent een juweeltje in de dop is. Zij weten dan ook op een juiste manier haar te ondersteunen en haar een plek te geven waarin ze kan shinen.
De zes zelfgeschreven songs van Dingemans ademt de Mississippi Delta blues. Met heerlijk snerpende gitaren en volle sound in ‘Mississippi Road Blues’ en het slotstuk ‘Devil On My Shoulder’ heeft ze wellicht een engeltje op haar andere schouder die haar de weg naar te top wijst.

Mooi debuut waar we meer van zullen gaan horen! 

8 januari 2022
In dit bericht: