Michael Monroe – I Live Too Fast To Die Young


De Finse zanger Michael Monroe is voor velen niet direct iemand waarbij een belletje gaat rinkelen. De zanger van de rockband Hanoi Rocks was in de jaren 80 een grote act. Zeker voor Finse begrippen. De band werd op zijn hoogtepunt geconfronteerd met een ongeluk van drummer Razzle. Een drink-dive ongeluk met Motley Crue zanger Vince Neil achter het stuur.

Wanneer Michael Monroe op solo pad gaat krijgt hij nog wel het succes, maar blijft ondergewaardeerd in de rockscene. Het incident heeft tot op heden nog zijn invloed op de bandleden. Dit album draagt de titel dat linkt aan het debuutalbum Crue  Too Fast For Love.
Met het album ‘Young Drunks and Old Alcoholics’ komt het leed nog even voorbij, al is het openingsnummer ‘’Murder the Summer of Love een lekkere opener. Naast de poprocksongs weet de man nog steeds prima ballads te presenteren in ‘Antisocialite’ en ‘Derelict and Palace’ en weet Monroe de rock and roll gelijk aan te zwengelen in het titelstuk en ‘All Fighter’.

Het nieuwe album kent weer de oude Michael Monroe sound dat rauw is en de mix en toch pakkend rockend and rollend over het geheel. Zeker de moeite waard om dit eens te beluisteren. 

8 juli 2022
In dit bericht: