De meester van de moderne Heavy Thrash Metal sound is wellicht Dave Mustaine. De mede oprichter van Metallica die werd ontslagen. Reden was dat hij niet hanteerbaar was door de drank. Wat de rest van deze band later zelf parten speelde.

Nadat hij voor een deel het classic album Kill ‘em All van Metallica had geschreven ging de band met de naam er vandoor. Kirk Hammett werd daar zijn opvolger en Mustaine begint vrolijk een nieuwe band… Megadeth!

Met het toepasselijk titel Killing is My Business… and Business Is Good! Neemt hij revanche op de oude band. Toch weet Megadeth met de opvolger Piece Sells.. Who is Buying? In 1986  hun legendarisch album te maken. Al kwam de eerste hit ‘Symhony of Destruction’ pas in 1992.

Toch blijft het lastig om met Mustaine te werken en is het een komen en gaan van muzikanten. Maar met Marty Friedman, Al Pitrelli en Chris Poland had hij goede gitaristen naast zich en zijn maatje bassist David Ellefson stond jaren naast Mustaine en was zijn rots in de branding.

Het laatste studio album Dystopia was eentje om in te lijsten en de band wist zich weer te meten met andere metal acts. Maar na een heerlijke verzamel album Warheads On Foreheads, is het nu aan drummer Dirk Verbeuren, voormalig White Lion/ Slash bassist James LoMenzo en gitarist Kiko Loureiro. Ze spelen inmiddels al ruim 6 jaar in Megadeth maar komen in de ze samenstelling nu met hun eerste album.

De titel is weer briljant The Sick The Dying and the Dead hoort in het rijtje van de The Good The Bad and The Ugly, So Far So Good .. So What!. Maar hier gaat het over de dodelijke ziekten door de jaren heen.

Het 16de album van de band is weer stevig van aard. Met een heerlijk titelstuk begint de band goed en powerful dat veelbelovend is voor het album. Dit maken ze dan ook waar met ‘Night Stalkers’ waarbij de stevig metal afgewisseld wordt met een momentje van rust. ‘Soldier On!’ is nog wel het juweeltje van het album. Het is stevig en melodieus dat Megadeth net even aantrekkelijk maakt voor het grote publiek. De drums op het ruim 1 minuut durende ‘Psychopathy’ is de intro tot ‘Killing Time’ dat een heerlijke drive geeft voor de rest van de band in dit nummer. De dreiging en een goede tekst maakt het nummer indrukwekkend. Het ‘Mission To Mars’ is wederom een song zoals we deze band willen horen. Met ‘We’ll Be Back’ weet de band de trash bands van toen nog even laten weten dat Megadeth terug is! Het album mag dan zeker tot een van de betere Megadeth albums worden gerekend. 

3 september 2022
In dit bericht:
Translate »