Mark Pontin Group – Kaleidoscope


De gitarist Mark Pontin komt uit het mooie Wales en heeft zijn roots in de blues. De man is divers en veelzijdig in zijn genre en dat is ook weer te horen op het album Kaeidoscope.

Het album doet denken aan Gary Moore die zijn heerlijk slepende bluespop tot succes bracht. Songs met blazers en strijkers en achtergrondkoortjes in ‘Everything (Today)’ en het slepende ‘Roll With Me Easy’ met een heerlijke gitaarsolo a la Moore is heerlijk. Dat in de swingende songs als ‘This Will Never Be A Hit’, de authentieke blues van  ‘Don’t Sleep’ en de logge Black Sabbath rock van ‘Starmaker’ maakt het eerste deel van het album al de moeite waard om het aan te schaffen.

Dan hebben we deel twee alleen nog maar als bonus over. De heerlijke stem van de man past naadloos in deze blues stijl waar Bonamassa wellicht wel wat van kan lenen. Het album is puur en zit niet in de marge om succes af te dwingen of te doen alsof.
Pontin gaat net zo gemakkelijk over naar jazzy sounds van ‘Hotel Diablo’ na dat de man The Eagles sound in ‘Forever’ weet te brengen en daarna weer terug te keren naar de heerlijk laid back blues ‘Hells Kitchin’.

Het is een heerlijk album dat zo divers is en gelijktijdig goed  op elkaar is afgestemd. 

27 maart 2022
In dit bericht: