Marina Rocks – Austin To Houston


Zangeres Marina Rocks wist al op jonge leeftijd dat ze muzikant wilde worden. Ze had er dan ook alles voor over om dit te bereiken. Ze wist de Eddie’s Attic prijs voor songwriting te winnen, zoals John Mayer deze in 1999 won. Nu komt Marina Rocks met haar derde album, waarop ze terugkijkt op haar levensreis van haar geboortestad Austin naar haar nieuwe plek in Houston.

Haar zangstem doet erg denken aan die van Chrissie Hynde van The Pretenders. Het golft over de songs, en slepend zingt ze de teksten van zonnige songs als ‘Shine’ en ‘Joy Ride’. De up-tempo songs brengen vrolijkheid. Hier en daar weemoed, zoals in ‘Last Goodbye’. Als fan van Townes van Zandt vertolkt ze het nummer ‘Nothin’’ op eigen wijze.

Haar manier van gitaarspelen is een mix van tokkelen, aangevuld met hier en daar wat luie akkoorden, die samen met haar band een acceptabel geheel maken. Niet overdadig powerful, maar mooi ingetogen, zoals in ‘Comeback Kid2’.

Het is een album met acht songs, dat wordt afgesloten met ‘Sleepy Hollow’. Met een pakkend gitaardeuntje speelt ze een mooie instrumentale versie van het nummer.


Copy-edit: 17-7-2022

17 juli 2022
In dit bericht:
Translate »