De Engelse band Marillion weet met regelmaat een fanmeeting te geven in het Nederlandse Port Zelande. Naar aanleiding van het recente album uit 2022, An Hour Before Dark werd dit concert opgenomen.

De band weet live nog altijd even goed voor de dag te komen. Inmiddels heeft de voormalige zanger Fish zijn afscheidstournee aangekondigd om zijn eerste solo albums centraal te stellen. Wellicht zal Marillion dan komen met een volledig nieuw album. De kaarten voor de nieuwe meeting van 2025 zijn inmiddels in de verkoop.

Dat deze band tegenwoordig geen hits meer maakt is voor dit genre geen punt. De schare fans zijn loyaal en deze muziek weet nog niet het jonge publiek  te bereiken. Dat komt later wanneer men meer op leeftijd is. Zo zijn de albums meer in de verkoop dat hun spotify afzet markt. Deze verkoop van albums halen wel de hitlijsten.

Inmiddels kent de band al net zoveel live albums dan reguliere albums. Het is dat de studio sound meer leven krijgt en dat de band de bootlegs wil regulieren door kwaliteit van het album te brengen.
Het nieuwe album is dan ook een registratie van het studio album dat intergraal is gespeeld. Met  de extra songs als de fan favorieten ‘Estonia’, ‘Afraid of Sunlight’ en sluit de band de avond met ‘Zeparated Out’.

Bij Marillion krijg je altijd waar voor je geld. Bijna 2 uur aan muziek is zeker de moeite waard, al staat het al in de kast…

Marillion weekend 12 -16 maart 2025 Center Parcs Port Zelande

22 juni 2024
In dit bericht:
Translate »