Maggie Rogers – Surrender


Het is alweer bijna vier jaar geleden dat het album Heard It In The Past Life van de Amerikaanse singer-songwriter Maggie Rogers verscheen. De single ‘Alaska’ was in 20016 al een verrassing en ‘Light On’ werd in Amerika een enorme hit.

Met het nieuwe album weet ze de lijn van succes te volgen. Het album begint met een herkenbare sound van Rogers in Overdrive en krijgt swingend uptempo popsong en single met ‘Want Want’. Het is catchy door het refrein en de oooohs en aahs.

De single uit 2020 ‘That’s Where I Am’ komt op dit album terug. Al kent het album mooiere songs. De nieuwe single is een mooie intens akoestisch liedje ‘Horses’  waar ze een mooie balans in haar zang weet te houden. Dat krijgt in enkele songs te veel uitspattingen wat hier mooi opgebouwd is naar een climax.

Daar waar ‘Be Cool’ eerder naar de dance stijl trekt weet Rogers met Shatters een mix van pop en rock te maken. Hoewel de zang er dik op ligt, is het album bij allerlei gelegenheden te beluisteren. Voor elk wat wils zou je kunnen zeggen en erg gevarieerd. Al is dan de vraag of de variatie te veel is en het kleine liedjes ‘Begging for Rain’ en ‘I’ve Got A Friend’ met het zwaardere ‘Honey’ een te grote afwisseling is. In het geheel is het een lekker album. Dus zeker even beluisteren er zitten vast enkele lekkere songs voor je bij. 

2 augustus 2022
In dit bericht:
Translate »