Lone – No.5


Ooit was de Nederlandse band Alquin een van de belangrijkste band van Nederland. Innovatief en doordacht zou je tegenwoordig zeggen. Inmiddels zijn Michel van Dijk en Ferdinand Bakker de 70 gepasseerd en maakt men nog steeds prachtige albums. Na de mooie albums View From the Bridge en Ten Songs is er nu het album No. 5.

Alquin

Is het nu dat je moet zeggen dat het duo zich nu weet te overtreffen of dat dit album wederom een juweeltje is van Nederlandse bodem. Met ‘Magic Touch’,  ‘Count Me Out’ en het prachtige ‘Because of You’ is het bijna onbegrijpelijk dat er zo weinig aandacht voor deze heren is. Ze beheersen de pop, blues, rock, prog en weten een heerlijke sfeer op de albums te brengen.

Ongekend Nederlands trots

De heren kunnen hier ook de tijd voor nemen in hun eigen ParkStudio maar dan moet het allemaal nog op plaat.  Met ‘Hard Times Are Coming’ en het rockende   ‘You Might Not Have Seen The Best of Me’ maakt Johan Derksen headbangend in de coulisse. Het album bestaat lauter uit mooie beeldende song ‘A Friend’  en eindigt met het swingende ‘Motion 301121’ De band zou een prima aanvulling zijn op het blues rock festival te Grolloo. Dan moet het duo een volledige band optrommelen.

Maar genieten van album No. 5 doet grijpen naar hun voorgaande albums.

19 februari 2022
In dit bericht:
Translate »