Lenny Kuhr – Lenny Kuhr


De granddame van de Nederlandse singer-songwritersgenre, Lenny Kuhr. Velen kennen haar natuurlijk van haar winnend Eurovisie Songsfestival lied ‘De Troubadour’ in 1969. Ja, Nederland heeft vaker het songfestival gewonnen dan met Teach-in en Duncan Laurence.

Granddame

Lenny Kuhr weet solo een vele albums te maken. Diverse genres aan te stippen en weet zich altijd te ontwikkelen door een positieve nieuwsgierigheid. Hits als ‘Visite’, ‘Les Enfants’ en Maar Ja kregen een hitnotering. Maar ook de droompop ontdekte ze vroeg in de jaren 80 met haar spiritualiteit plaat Quo Vadis.
Haar verhalen van Herman Pieter de Boer wist ze mooi op muziek te zetten en te vertolken waardoor haar singer-songwriters kunsten weer in de spotlight kwam te staan.

Van troubadour naar troubadour

Nu heeft ze een nieuw album dat dicht bij haar staat. Vandaar ook dat het gewoon haar naam draagt. Een album vol mooie verhalen en een waardig opvolger van haar recente album uit 2019 Het Lied Gaat Door. Ze voelt zich ‘Nog Steeds Een Troubadour’, loopt nog steeds ‘Op Mijn Blote Voeten’ en neemt het nuchtere principe aan van ‘Het Komt Zoals Het Komt’.
Het geeft aan dat ze terugkijkt op de tijd. Met ‘Dierbaar’ weet ze zich als openingsnummer direct kwetsbaar op te stellen. 

25 januari 2022
In dit bericht: