De Amerikaanse heavy metal act Leatherwolf kwam begin jaren 80 met verrassend goede rock albums. De band wist met het titelloos album en Street Ready succesvolle albums te produceren. Het geldt voor vele acts, dan begint de ellende. De band valt uitelkaar en uiteindelijk na vele bandwisselingen en een constante drummer Dean Roberts, levert de band nog at albums.

Nu is er een verrassende comeback met nieuwe bandleden en oude bekenden. Keith Adamiak als  nieuwe zanger weet de band op sleeptouw te nemen.  De band weet nog steeds een goede heavy metal sound te produceren . De gitaren komen goed uit en instrumenten staan goed in balans. Daar waar de powerfull drums goed aanwezig moet zijn, is die dat ook. Met de single en openingsnummer ‘Hit The Dirt’ zet de band met veel energie in. Het tempo weet men met MadHouse en het titelstuk vast te houden. Met Only The Wicked weet Luke Man een lekkere riff erin te gooien waardoor de sfeer van het nummer opvalt.
In een uptempo song Medusa weet men wederom een lekker opvallende riff te produceren en rockt het album met het uitgerekte The Henchman heerlijk verder. Melodieus en meeslepend, met een ruwe goede rockstem weet Leatherwolf een goede comeback te maken.

Met de lekkere uptempo songs ‘Road Rage’, ‘Lights Out Again’ en ‘Enslaved’ weet de band het album vet rockend af te sluiten.

17 november 2022
In dit bericht: