De Amerikaanse rock act Kings of Leon wist hun sterrenstatus te bemachtigen met het album Only By The Night. De hits ‘Sex on Fire’ en ‘Use Somebody’ brachten de band de hele wereld rond. Als headliner van de gevestigde festivals kreeg de band het aanzien. Om dat vol te houden is een hele kluif en door de jaren heen zien we dat de band in stand wordt gehouden. Maar niet altijd even met de gewenste songs en attitude. Het gebruik neemt toe en het werd er allemaal niet gezelliger op.

Met dit album probeert men het tij te keren. Het album is niet meer zo gelikt en met de post punk sound van ‘M Televion’ en ‘Hesitation Green’ klinkt er een heel ander geluid dan waar het album mee begint. De opener van het album Ballerina Radio sluit nog aan bij de sound die we van deze band kennen. Het mooie herkenbaar drumwerk met een lekkere baslijn keert terug in ‘Rainbow Ball’. De emo zang in ‘Nowhere to Run’ maakt het album zoals het we het graag van Kings of Leon willen horen. Daarna valt het allemaal wat in verval. Het mag dan wel het idee hebben om terug te keren waar we ooit begonnen, maar spannend wil het op dit album niet worden. Dat ter vergelijking met hun vorige albums.

Voor mij had dit ook een album kunnen zijn van een doorsnee indie rockband die even boven het gemiddelde uitsteekt. Maar dan is er nog een lange weg te gaan om de status van Headline te bereiken, laat staan het te behouden.

19 mei 2024
In dit bericht:
Translate »