Kimberly Kelly – I’ll Tell You What’s Gonna Happen


De geboren Texaanse Country singer/songwriter Kimberly Kelly timmert al jaren aan de weg. De vijver van Countryartiesten is groot en de weg naar succes is niet eenvoudig. Wellicht gaat I’ll Tell You What’s Gonna Happen daar verandering in brengen.

Master in logopedie

In Countrymuziek gaat het vaak over de liefde en dat is op I’ll Tell You What’s Gonna Happen niet anders. De zoektocht naar liefde, het verlangen, het hartzeer maar ook het afscheid nemen en het stuk lopen van relaties zijn onderwerpen die als een rode draad door de teksten van de twaalf tracks op dit nieuwe album lopen. Ze schreef mee aan een tweetal nummers en haar echtgenoot Brett Tyler, zelf ook een succesvolle songwriter, zorgde voor de productie. Naast de jarenlange zoektocht naar succes tussen Texas en Nashville heeft Kimberly ook nog een ander leven opgebouwd; ze heeft de afgelopen jaren een Master voor Logopedie afgerond aan de universiteit maar het bloed kruipt waar het spreekwoordelijk niet gaan kan dus vandaar toch dit nieuwe album.

Is dit het juiste album op het juiste moment?

Het album kent een aantal uptempo songs zoals ‘Why Can’t I’, de countryrocker ‘Blue Jean Country (ft. Steve Wariner)’, en een hele fijne cover van Billy Joe Shaver’s, ‘Black Rose’. Overal op het album horen we twangy gitaren, “fiddles” en steelgitaren en met de uiterst dansbare opener ‘Honky Tonk Town’ noemen we het meest mainstream nummer.  Maar natuurlijk vinden we ook wat rustiger werk; ‘Some Things Have A Name’ is dan nog een aardige shuffle maar met een ballad als ‘Summers Like That’ over je eerste liefde stijgt Kimberly gewoon boven het maaiveld uit. Met ‘Forget The Alamo’ is daar een “traditional” over een man die zijn vrouw verlaat en zijn geluk elders beproeft terwijl ‘Person That You Marry’ klinkt alsof het recht uit het hart komt. Zo blijft er voldoende moois om van te genieten waarbij het semi-akoestische ‘I Remember That Woman’ nogmaals bewijst dat Kimberly ook echt over een hele mooie stem beschikt. Na al die jaren van hard werken, vallen en opstaan en na haar eerder uitgebracht werk is I’ll Tell You What’s Gonna Happen misschien wel de plaat die voor de doorbraak gaat zorgen. Een uitgebalanceerd en smaakvol  album vol met Countrymuziek. Veel luisterplezier. 

28 juli 2022
In dit bericht: