Kendra Morris – Nine Lives


De Amerikaanse soulzangeres Kendra Morris was ooit deelnemer van Fuse TV’s Redemption Song. Hiermee brak ze door. Met de cover Shine On You Crazy Diamonds van Pink Floyd wist ze veel muziekliefhebbers te bereiken. Nu weet ze haar vierde album Nine Lives te presenteren.

Amerikaanse Amy Winehouse

Opvallend is de sound van haar album. Na een pop en swingend openingsnummer ‘Keep Walking’ en het ‘This Life’ veranderd te sound langzaam in een sound dat we kennen van Amy Winehouse. Met de strijkers in de songs en een vorm van soul weet Morris een rest van het album lager te zingen waardoor het zwoeler wordt. ‘Who We Are’ en het titelsong ‘Nine Lives’ doen dan ook denken aan de Engelse zangeres.

Soulvol 1950- 2022

Met de single ‘Penny Pincher’ heeft ze een juweeltje gemaakt. Het nummer is wijkt af van de andere songs als popliedje. Het is catchy pakkend en raakt je meteen. De 50’s sound horen we terug op ‘Got Me Down’ waarbij je al in een klein café met dik rood velours overgordijnen bevind. Langzaam treed je weer terug in de jaren 2020 met de popsound van ‘Dry’ en sluit ze het album weer dromerig af met ‘Drag On’.

Kendra Morris weet met dit album haarzelf te overtreffen en we zullen wellicht in de nabije toekomst meer van haar gaan horen. En dat is alleen maar een welverdiende aanwinst in de huidige popmuziek. 

21 februari 2022
In dit bericht:
Translate »