De singer-songwriter Johnny Cash is al een tijd niet meer onder ons, maar zijn invloed is nog even goed aanwezig. De jongere generatie ontdekt de kracht van de teksten van deze singer-songwriter. En nu is er een nieuw album. Opgemaakt van de songs die er nog lagen. Dit keer gaat het om nieuwe songs die ergens tussen 1991 en 1993 zijn geschreven.

De man zat in die periode met een aflopend platen contract. Voordat hij begon aan de American Recording sessies met Rick Rubin en Tom Petty was Cash zijn demo s aan het oppoetsen. Het resultaat is er nu. De zoon John Carter Cash her-produceerde de songs en vroeg oud leden om songs af te ronden tot een passend geheel.

‘Like A Soldier’ en ‘Drive On’ vinden we ook op de American Recording albums maar dit album is herkenbaar old Cash. De start met ‘Hello Out There’ is al heerlijk te noemen. Zelfs enigszins actueel. De storyteling songs met een heerlijke stem klinkt vertrouwelijk. De songs ‘Well Alright’,’Sing It Pretty Sue’ of ‘Poor Valley Girl’ doen denken aan bekende klanken uit zijn oude repertoire. De verhalen over de soldaten in ‘Soldier Boy’ en ‘Like A Soldier’  geeft de kijk van opvoeding weer. Daar wordt je een man en de conservatieve gedachten van de zanger  over vrouwen en de country landelijk gelegen plaatsjes  geven een mooi beeld weer hoe de wereld er toen uitzag en hoe de Amerikaan dit (nog steeds) benaderd.

30 juni 2024
In dit bericht:
Translate »