John Mayall – The Sun Is Shining Down


Natuurlijk kennen we de Britse blueslegende John Mayall. De man die ons een legio goede gitaristen heeft gegeven om hen in zijn Bluesbreakers te laten spelen. Wat te denken van Peter Green, Mick Fleetwood en John McVie die later de kern van Fleetwood mac vormden. Of Jack Bruce en Eric Clapton die op hun beurt The Cream vormden.  Zo kan de lijst even doorgaan.

88 jaar

Met The Sun Goes Down laat de man van 88  jaar !!! weten dat het zo voorbij kan zijn. Dit weten we allemaal. Hij weet dan ook voor dit album een legio  befaamde muzikanten om zich heen te krijgen. Het gaat om de kern van de hedendaagse popmuziek. De Blues. Dan begrijpt iedereen dat je tegen deze man van staat je geen nee kan zeggen.  Zo horen we Tom Petty’s gitarist Mike Campbell op ‘Chill and Thrills’ en Melvin Taylor op het ‘Driving Wheel’.  De bluesman Buddy Miller schuift aan voor  ‘I’m As Good As Gone’ en Marcus King voor ‘Can’t Take It No More’.

Classic Blues

Behalve dat het allemaal prima klassieke blues songs zijn, zijn de titels veel zeggend.  Het lijkt alsof de man er zelf een afronding van zijn carrière inluidt. Daar waar  zijn recente album ‘Rolling With The Blues’ van vorig jaar daar niet zo uitgesproken over was. Het is duidelijk dat de man nog steeds een mooi album weet te produceren. The Sun Is Shining Down is zeker niet zijn minste. Het album kent voor ontspannende blues en smooth blues met hier een daar een folk tintje.

26 januari 2022
In dit bericht: