De legendarische John Cale laat dit jaar alweer wat van zich horen! De man van de Velvet Underground is inmiddels in de tachtig en maakt zich zorgen om de wereld. Wat doet een muzikant dan? Die maakt een album.

Dat heeft niets meer met leeftijd te maken, maar meer wat je te vertellen hebt. Nu is John Cale niet voor niets legendarisch. Het is  iemand die weet  hoe je met de tijd mee gaat. Het idee van elektro sounds en experimentele klanken weet hij tot een gemakkelijk in het gehoor liggend geheel te maken.
Met dit album weet hij met ‘Setting Fires’ en ‘Calling You Out’ de muziek en maatschappelijke oproep tot een geheel te maken. Zoals hij aangeeft ‘God Made Me Do It’. Met een emotionele uitroep ‘I’m Angry’, ‘Calling You Out’ en ‘ How We See The Light’ roept hij de wereld op om zich bewust te worden van wat er in de wereld gaande is. Het populisme in de wereld dat als Poptical Illusion wordt weergegeven en dat mensen gaan geloven in de populaire praatjes zonder oplossingen en lucht. De tegenstrijdig in plaats van de saamhorigheid waar je meer mee bereikt is het antwoord van Cale.

Misschien een oude man .. maar misschien wel een wijze oude man die dit verhaal in een moderne vorm weet te brengen bij de mensen die er ore naar hebben.

23 juni 2024
In dit bericht:
Translate »