Imarhan – Aboogi


Met het titelloos debut uit 2016 en Temet uit 2018 weet de Algarijnse act Imarhan zich al aardig te vestigen op de Europese gronden. De woestijn blues is een ander genre van de rai waar de Algarijnse Cheb Khaled in de jaren 90 de zalen in Europa mee vol speelde.

De naam Imarhan

De band Imarhan heeft een mooie naam gekozen. Iets in de trant van ‘Mensen waar we van houden’ is al een mooie naam om mee te beginnen. Dat de muziek over de grenzen ging bracht ook geld in het laatje. Hiermee is een studio gebouwd in hun dorp/stadje in de woestijn. Aboogi is dan ook het eerste album van hun dat uit deze studio komt. Met de Soedaanse zangeres Sulafa Elyas is het duet ‘Teahadart’ een juweeltje op het album geworden. Al is het ‘Assossam’ met het koor ook een prachtig nummer. Het album kent een prima kwaliteit van productie en is dan ook een veelbelovende trekpleister voor wat er allemaal later uitgebracht gaat worden.

Prachtig meeslepende Africaanse blues /pop

De teksten kan niet iedereen volgen, maar hiervoor hebben ze in de inlay een Engelse vertaling aan toegevoegd. Meezingen mag dan wel wat ongemakkelijk zijn, maar je laten meeslepen in het heerlijk gitaarspel en de andere beatritme voert je naar mooie momenten op het album. Neem het onderstaande Achinkad als proef op de som. Soms hypnotiserend, maar daarvoor zijn de songs dan weer net te kort.

Imarhan heeft zich wederom overtroffen! 

30 januari 2022
In dit bericht: