Imagine Dragons – Mercury Acts 1 & 2


Het nieuwe album van de Amerikaanse poprockers Imagine Dragons is het tweede deel van het Mercury project. Waar het eerste deel met 13 songs de hits ‘Follow You’ en ‘Wrecked’ kent is nu de hit met J.I.D. ‘Enemy (van de serie Arcane League..)’ als toevoeging van deel 1. Maar nummer 1 kent meer heerlijke popsongs waaronder ‘Lonely’, ‘Easy Come,  Easy Go’ en het rockende ‘Dull Knives’.

Deel 2

Al deze songs komen wederom voorbij op deze dubbelaar. Al gaat het hier ook om het tweede deel  waar de band van Dan Reynolds meer de popsongs uitwerkt tot elektro hip hop pop.  Daar waar top producer Rick Ruben verantwoordelijk was voor deel 1, zijn nu producers Little (‘Symphony’), Mag ( ‘I Don’t Like Myself’) Mattman & Rubin (‘Sharks’) en Goldwing (‘I’m Happy’, ‘They Don’t Know’ en ‘Younger’ ingevlogen. De rest is opgepakt door de band zelf en weet Rubin zijn bijdrage tot 1 song ‘Continual’ te beperken.

Hierdoor ontstaat er een andere sound in het geheel van het album. Het tweede deel is dan met het rockende ‘Blur’, het pakkende ‘Higher Ground’ en het meest gewenste soort liedje ‘Take It Easy’ en ‘Crushed’ zo divers dat er bijna geen lijn in zit. Toch zijn de eigen geproduceerde songs het meest pakkend.

Live

Live wist de band dit op Pinkpop al door te hebben. De meest pakkende songs kwamen in de setlist te staan, aangevuld met de hits van het succesvolle album Evolve. Dit zal men 2 juli op Werchter netjes over gaan doen. 

2 juli 2022
In dit bericht: