Ooit niet zolang geleden. Ergens In Nederland waren 3 jongens die smeden een band … hiermee begint het verhaal van het nieuwe album Samen Tegen Een van Goldband.
Een klein eerbetoon aan de Jeugd van Tegenwoordig maar ook een mooi introductie van de band zelf.

De humor met moderne Nederlandstalige pop weet Goldband tot een geheel te stuken. De verbinding tussen Maan en deze band is niet vreemd en passend voor beide artiesten. ‘You & Me’ is sal mooi om het album te beginnen.

Het album kent vooral voor de hand liggende thema’s over de liefde en alles wat ermee te doen is. ‘Het is Voorbij’, ‘Vuur & Vlam’ en de hit van ‘Seks’ worden beeldend beschreven. De teksten zijn direct en dicht bij de straattaal waardoor het bij de luisteraar altijd herkenbaar overkomt.
Of het nu ‘F**My Live’ of ‘Naakt op het Plein’ is. Soms plat en gelijk ook grappig.
De muzikale invulling zijn catchy en niet even ingewikkeld waardoor mensen het gemakkelijk kunnen meezingen. Al zijn de melodieën zo dat je er ook niet bij stil kunt blijven zitten en daar zit het geheim. Hierdoor weer Goldband iedereen op een festival aan te spreken en iedereen loopt het dan mee te zingen. En met dit album is de band muzikaal stappen vooruit gegaan.

Het nadeel van dit album is dat het misschien net even te lang is. We zal voldoende ruimte zijn om de singles eruit te halen. Al zou het album in twee delen ook gekund hebben, dan hadden we begin volgend jaar weer een feestje. Nu lijkt het dat de verrassingen na het ‘Slapen’ wat uitgeblust raakt. Al zit er nog een juweeltje aan het eind met ‘Stop met Kijken’ en het titelstuk ‘Samen Tegen Elkaar’

23 juni 2024
In dit bericht:
Translate »