Wanneer Eugene Hutz op 14 jarige leeftijd Oekraine ontvlucht (Tsjernobyl ramp) weet hij als geen ander dat het vluchten en je land moeten verlaten inslaat als een bom. Nu met de huidige situatie schreef hij ‘The Man With Iron Balls’ om Zelensky een hart onder de riem te steken. Het werd een loflied.

Met een titel van Solidaritine is het duidelijk wat het thema van het albums is. Het  titelstuk doet zich raden waar het exact over gaat maar we kunnen hier wel een beeld van maken. De vrolijke postpunk klanken van  ‘Blueprint’, het akoestische folk van ‘The Great Hunt of Idiot Savant’ en het juweeltje van het album ‘My Imaginary Son’ brengen kleur aan het album.

Met HR van Bad Brains weet de band ‘The Era of the End of Eras’ tot een heus pogo song te brengen. Daar waar the Pogues eindigde nemen deze heren het nu over, maar dan iets minder traditioneel in de folk maar meer in de Oost Europese post punk sfeer. Met veel vrolijkheid in de songs  en er kritisch in de tekst.  Het is een manier van overleven in bange tijden zoals ‘Forces of Vicotory’ weergeeft. 

21 september 2022
In dit bericht: