Frank Turner – FTHC


De Britse postpunker Frank Turner weer een vleugje folk en pop in de songs te brengen. Hierdoor zijn ze voor het grote publiek toegankelijker. Met de drive die hij brengt en met zijn band Million Dead weet de man nu zijn 9de album Frank Turner Hard Core te brengen.

Covid moet eruit!

Hier komen de frustraties van de covid helemaal naar boven. Met ‘The Gathering’ gaat de man helemaal los en schuift Muse drummer Dominic Howard aan om het nummer nog even extra op te zwepen. Jason Isbell weet hier nog een gitaarsolo aan toe te voegen. Het uptempo popfolk song “Haven’t Been Doing So Well’ en ‘Unitainted Love’ doen het zeker goed. Het doet denken aan My Chemical Romance met het rauwe gitaarwerk. Toch is er nog een momentje van rust in het intro van ‘Fatherless’, al is het allemaal van korte duur.

Drummers-stoelendans

Frank Turner is dan ook een heerlijk rockact op de festivals. Green Day of MCR kan de man prima vervangen en met de wisselende drummers hoop ik niet dat het een Spinal tap wordt. Zo komen hier de drummers Kevin Fennell (Guided By Voices), Jason McGerr (Death Cab for Cutie) , Ilan Rubin (NIN) de kruk warm houden. De rest van de band gaat onder de naam The Sleeping Souls door het leven.

Prima plaat  !! 

16 februari 2022
In dit bericht: