Eva van Manen – De Diepte In


Wanneer Eva van Manen als stagiaire in 2011 de toneelgroep Oostpool bezoekt is de liefde voor het podium duidelijk geworden. Inmiddels staat ze dus nu alweer 10 jaar op het podium met De Hollanders, werkte ze met Spinvis en Huub van der Lubbe en werkt ze voor Theater Na De Dam.

Poetische verhalen

Ze presenteerde het Politiek en Liefde  in 2017 en daar is waar we haar van kennen. Een album vol  liedjes die politiek en liefde wil koppelen en dat dit een spanningsveld oplevert. Het is een titel dat terugkomt in een van de liedjes op haar nieuw album De Diepte In. Een album met prachtige liedjes met mooie teksten. Verhalen poëzie in ‘Niet voor Mij’ tot het popliedje ‘Wie Weet Nou Alles’. Ze weet het album pakkend te beginnen met ‘Zonder Woorden’ waardoor je al snel aanvoelt dat het hier gaat om een album met inhoud. Daar waar de liefde wordt bezongen met de vragen wat je nodig hebt en hoe men er met gevoelens in staat. ‘De Diepte In’ is dan ook een titel dat verder gaat dan een liedje. Het geeft het gehele album in een zin weer.
Tekstueel is het prachtig en muzikaal weet ze met haar pop en elektronica een vleugje jazz en soul te geven door blazers subtiel op de juiste plaats laat inschuiven.

Xander Vrienten

Met Xander Vrienten (ja zoon van Henny Vrienten en bassist bij Jett Rebel) weet Eva een groot diversiteit aan songs te produceren. Het is dan ook een van de mooie Nederlandstalige albums die dit jaar afsluit. Nu het passend succes nog. Het is dan ook zeker de moeite waard om dit album te beluisteren.

 

2 december 2021
In dit bericht: