Eleganza! – Water Valley High


De strak rockende Southern rock van Eleganza! Kent zijn charme offensief voor de blues liefhebbers, de rockers en country folk liefhebbers. Met Brian Vanderwerf van Chooglin als frontman weet hij zijn maatjes Greg McAloon, Tony Zaccardi en Tim Baumgart over te halen tot een nieuw album Nu met Charlie Smith achter de toetsen.

Het is een album vol ruwe southern blues rock met de nadruk op de rock. Het album begint als een mainstream luisteralbum met bluesfolk country song ‘Even If Theres One’. Maar laat je niet van de wijs maken, direct daarna weet men met ‘Sick Of What I Need’ steviger te keer te gaan. Het schuurt tegen de postpunk aan, waarna het ‘Lonesome High’ de bluesrock weer op zijn plek zet. De pure country komt met ’The Hardest Word’. Met ‘Scared And Stupid’,  ‘Borderless’ en ‘Ain’t Over Yet’ weet de band hun juweeltjes van dit album te brengen.  Het klinkt als Rolling Stones in hun blues rock periode.

Het album is wel gevarieerd maar ook wat wisselvallig in de sound. Wanneer men de lijn van de Stones aanhouden kan het eerder een groot publiek gaan pakken. Het is allemaal wat volwassener dan de semi uptempo songs als ‘Get Brown’.

7 augustus 2022
In dit bericht:
Translate »