Dat David Bowie een legende is, is niets nieuws. Inmiddels is hij al enige jaren niet meer onder ons maar er zijn genoeg opname om met regelmaat een album of box uit te brengen. Nu ligt het Rock n Roll Star box in de winkel. Een fysiek exemplaar is altijd fijner dan een digitaal stream moment.

Juist met zo n box met 2 boekwerken ga je door de jaren van David Bowie. Het is een collectie waar fans en nieuwe nieuwsgierige fans hun hart mee kunnen ophalen.

Met een hele serie demo takes die niet eerder zijn uitgebracht wordt het album gevuld. Een serie van de John Peel sessies van Ziggy Stardust zijn juweeltjes op het album.
De demos zijn niet allemaal even strak uitgewerkt en daardoor krijg je wel weer het idee dat je zelf de songs ook weer op de gitaar kan spelen. Het zijn de songs die is globale versie zijn opgenomen. Daarna zou Bowie de kleur geven door de details in de songs te brengen. Hier door worden de songs  zoal swe die kennen. ‘Starman, ‘Changes’ en ‘Hang On To Yourself’ zijn er maar enkelen van.

Een box met 5 albums vol net variaties van de klassiekers in de dop.

16 juni 2024
In dit bericht:
Translate »