Daniele Mazza is een filmcomponist afkomstig uit Italië. Hij is zijn carrière begonnen als componist, producent en pianist voor de symfonische metalband Ancient Bards. Deze band gebruikt sterke filmcomponenten in de muziek. Tegelijkertijd studeert hij muziekcompositie voor film en videogames in Rome. Terwijl hij de laatste hand aan het leggen was aan het vijfde album van Ancient Bards kondigde hij zijn eerste soloalbum Immortals aan.

Een bericht van Mazza: “While I’m putting the finishing touches to the compositions and orchestrations of Ancient Bards’ fifth album, I am extremely excited to announce the release of my first solo album IMMORTALS! It’s going to be an orchestral, epic, cinematic album that will also feature my trusted fellow bards Sara Squadrani and Claudio Pietronik, as well as Chiara Di Mare. Ideal for fans of Ancient Bards, Two Steps From Hell, Hans Zimmer, Film Music, and Trailer Music”.

Immortals is wat je van filmmuziek zou kunnen verwachten. Het is groots en bombastisch. De deels zachtere tracks zijn ‘Believe in dreams’, ‘Tayko’s secret force’ en ‘Beyond the horizon’. Ook komen er aspecten uit de metal naar voren, zoals op ‘Believe in Dreams’, ‘In the heart of battle’ en ‘The wave of destiny’. Die laatste klinkt ook heel interessant door de folky en trance-achtige tinten die het heeft. ‘Time to go’ is de enige track waarop gezongen wordt. De mooie stem van mede-bandlid van Ancient Bards Sara Squadrani is te horen. Later op het album staat de instrumentale versie van deze track.

Mazza is duidelijk geïnspireerd door Hans Zimmer en dat is zeker op de eerste helft van het album te horen, maar later komt meer de eigen stijl ook door. Interessant is hoe niet alleen zijn talent voor componeren naar voren komt, maar ook die van het mixen en produceren van een album. Hij heeft grotendeels samples en dergelijke gebruikt, terwijl het lijkt alsof er een groot koor en orkest aanwezig is.

Het bijbehorende fantasyverhaal van Immortals moet nog geschreven worden. Het is tof om het eens op een andere manier te ervaren. Normaliter zie je bijvoorbeeld een film en hoor je de bijbehorende soundtrack. Nu hoor je eerst de soundtrack en kun je je er een voorstelling bij maken zonder dat het eigenlijk al ingevuld is. 

22 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »