Conan Gray – Superache


De Amerikaanse zanger Conan Gray begon als vlogger en zette zijn covers op youtube. Het pakte goed uit en met zijn sunset Season EP kwam hji al in de picture. Na het debuutalbum Kid Krow werd de man een wereldster. Hij weet zijn publiek te bereiken. Nu verschijnt zijn tweede album Superache.

De man heeft inmiddels een scala singles uitgebracht die ook op dit album terug komen. Dat hij onder de aandacht van anderen is horen we in zijn ‘People Watching’ en kleine liedje op de gitaar ‘Astronomy’ ging ook aan veel mensen voorbij. Het is wel jammer want het zijn mooie liedjes net als het ‘Yours’. Misschien niet altijd hoog compositiewerk maar het zit zeker mooi inelkaar en is prettig om naar te luisteren.

Vaak wordt de nieuwe vlogger die wil gaan zingen eerder wat afgewimpeld. Gray weet met zijn songs ‘Family Line’ en ‘Summer Child’ toch mooie liedjes te brengen. Hier en daar zitten er nog wat gelikte songs op het album die niet direct had gehoeven zoals het ‘Jigsaw’, maar wanneer deze man de sfeer van zijn idool Taylor Swift met de heren The National of Rick Ruben als producers het volgende album op neemt. Dat kan het een grote verrassing voor de toekomst zijn. 

26 juni 2022
In dit bericht: