Clouseau – Jonge Wolven


Wie denkt dat Koen en Kris Wouters na bijna 40 jaar het rustig aan gaan doen heeft het volledig mis. Het vuur en de passie is nog niet gedoofd alsof Anne! weer in Koen zijn leven is gekropen. De energie van het duo is nu levendiger dan ooit.

Het album Jonge Wolven is misschien dan ook een passende titel wanneer je de nieuwe songs als Een ‘Keer In Een Leven’, het spannende ‘Nu Gaat Het Gebeuren’ en de nieuwe single ‘Stil’. Het album is de opvolger van het sterke album Tweesprong uit 2019, dat als benzine de drive weer heeft aangevuurd. Dit album is nog sterker in de basis. De teksten zijn pakkend en de kunst van taal dat Koen alleen weet te geven. Beeldend maar ook vragend uitdagend en vol hartstocht.

De man was in de jaren 80 voor iedere vrouw een natte droom en wellicht voor zijn schare fans die zijn meegegaan nog steeds. Met ‘Storm’ en het openingsnummer ‘Vage Herinnering’ maken deze gevoelens voor de mensen nog steeds waar.
Dat de heren het gevoel weten te pakken is in emotionele ‘Over’ nog even een overtreffende trap. Thema’s die iedereen kent, over droomt of wel eens in de situatie is geweest, weten Koen en Kris Wouters nog steeds prachtig in een liedje weer te geven.

Het album Jonge Wolven is dan ook een van de betere albums van hun discografie. 

23 maart 2022
In dit bericht:
Translate »