De singer Songwriter Chris Cohen kent een nieuw label en daarbij eigenlijk ook een nieuw geluid. Daar waar de man voorheen ingetogen te werk ging, horen we Cohen nu meer direct songs zingen en geeft hij meer de aandacht aan de instrumenten om hem heen.

Het titelstuk is al muzikaal divers van aard. Met extra blaasinstrumenten en een tintje good old sound geeft dit een andere sound. Al weet Cohen altijd wel te experimenteren. Nu lijkt hij de vrijheid te krijgen of is de man wat intenser aan de slag gegaan. De zonnige klanken van ‘Sunever’ met een hobbelende country sound maat het nummer vooral catchy en krijg je vanzelf een smile op je gezicht. Zoals ‘Cobb Estate’ weergeeft bevind Cohen zich in de hoef van de singer-songwriting met een vleugje jazz. Grenzen verkennen wat er muzikaal mogelijk is en waar het nog aansluit bij een publiek.

Met de elektronica in de zang wordt het ‘Laughing’  als een Joker in de Batman neergezet. Al blijft het ook wel weer pakkend waarna de vrolijkere klanken van ‘Wishing Well’ het tweede deel van het  album vervolgen. Met ‘Dog’s Face’ komt alles naar mijn idee bij elkaar.

Het is alsof de man een nieuwe weg is ingeslagen maar het klinkt ook uitdagend en dan is het wel weer vertrouwd.

30 juni 2024
In dit bericht:
Translate »