Met een finaleplaats bij de talentenjacht We Want More op SBS6 maakten we enkele jaren geleden kennis met de inmiddels 20-jarige Boaz Roelvink. Die finaleplaats was de aanleiding voor de uit Harlingen afkomstige Roelvink om zich helemaal op de muziek te focussen en met Keep It Simple brengt hij nu zijn debuutalbum uit.

Snijvlak van diverse muziekstijlen

Boaz verzorgde onlangs het voorprogramma in Poppodium 013 in Tilburg bij een optreden van Christone “Kingfish” Ingram. Zijn oprechte bescheidenheid daar was misschien wel terecht maar Boaz bewijst op zijn debuutalbum dat hij zelf ook over het meer dan gemiddelde muzikale talent beschikt. Met opener ‘Midnight Train’ geeft de sympathieke Fries meteen zijn visitekaartje af; een fijne midtempo melodielijn met wat “breaks” vormt de basis; voeg daarbij zijn wat doorleefd klinkende stem, een stemmig orgel en piano aangevuld met fraaie backing vocals en je aandacht is gewekt. Boaz laveert op Keep It Simple op het snijvlak van Soul, Roots, Blues en wat Country. De nadruk ligt op de Soul zoals bij het lichtvoetige ‘Sweet Sweet Honey’ met een aanstekelijke basrif. En die soul horen we vaker terug zoals bij ‘Gambling With Love’ en bij ‘What A Feeling’ is het erg lastig is om stil te blijven zitten.

Terug naar de jaren ’60

Op dit debuut laat Roelvink zijn talent spreken en durft ook te variëren waarbij zijn soms donkere en doorleefd klinkende stemgeluid een absolute troef is. Zo blijft hij bij het voortkabbelende semi-akoestische ‘Lighthouse’ vocaal makkelijk overeind en ‘Ready To Fly’ is zo’n nummer dat in je hoofd rondjes blijft draaien. ‘Love In The Fast Lane’ is wat steviger aangezet is zorgt voor de nodige “pit” en de titelsong is een gevoelige ballad met een duidelijk “country”-randje. Met de Soulballad “Lovestreet 55’ neemt Boaz ons mee in een tijdmachine naar ergens in New Orleans in de jaren ’60 en het akoestische en ingetogen ‘Strong Love’ zorgt voor een passend slotstuk. Op Keep It Simple wordt Boaz bijgestaan door een aantal prima muzikanten waaronder Maurice van Hoek. Het eindresultaat mag er zijn en dit debuutalbum Keep It Simple smaakt naar meer. We kijken nu al uit naar nieuw materiaal. Veel luisterplezier.

17 september 2022
In dit bericht: