Blaudzun – Lonely City Exit Wounds


De singer-songwriter Blaudzun heeft zich in het laatste decennium ontwikkelt tot een van de betere muzikanten van Nederland. Met zijn songs die vol spanning en avontuur zitten. Zijn hoge  zangstem dat aansluit in de intieme en bombastisch muzikaal geweld.

De Stad in Coronatijd

Met Lonely City Exit Wounds gaat de man op zoek naar wat er in de stad gebeurd wanneer de pandemie de overhand krijgt. Eenzaamheid, locked up en uitbraken, ervaringen van het volk en de littekens die dit op de mensheid getekend worden.
De echte helden van onze maatschappij in ‘Real Hero’, elkaar opzoeken in de moeilijke tijden zodat men zich ‘Closer’ tot elkaar voelt. Dat gaat van ‘New York, Rio, Berlin’ danwel over de hele wereld. Het brengt Blaudzun tot een mooi verhaal dat als een spiegel van de huidige tijd weergeeft.  Een album vol troostvolle thema’s in ‘Save Me’ en ‘Wide Open’, maar ook met spanning om het niet te verknallen in ‘DontFuckItUp’ en ‘End Times Kissing in The DayTimer’.

12 Steden 12 Songs

De 12 songs zijn herkenbare Blaudzun indiepopsongs. De komende tijd gaat hij met zijn band dan ook 12 steden af om 12 keer om in 120 minuten  12 keer een ode te brengen aan de stad en de mensen die er leven.

Blaudzun is volop live te aanschouwen op data in o.a. Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Groningen, Nijmegen. Voor de volledige tourlijst zie www.blaudzun.com. 

22 januari 2022
In dit bericht: