Black Swan – Generation Mind


Er zijn nogal wat zwarte zwanen in de muziek wereld. Maar dit keer gaat het om de Amerikaans/Europese rockband dat als een superband de wereld in mag gaan. Met de Ierse zanger Robin McAuley (MSG), Rob Beach (Whitsnake), Jeff Pilson (Foreigner, Dokken) en Matt Starr.

Met deze muzikanten is de lat hoog gelegd. Het vorig album Shake The World werd door de Covid in de promotie en productie gestikt en nu lijkt alles goed te gaan.
Met ‘Before The Light’/ ‘She Hides Behind’ start het album sterk en zit er energie in. Lekker uptempo en toch wat voor de hand liggend. ‘See You Cry’, ‘Miracle’ en ‘Killer On The Loose‘  zijn herkenbare Beach songs. Met een aanstekelijk riffje en een goede basis worden alle songs gestart, maar wanneer de zangpartijen ingezet worden is het allemaal wat eentonig en verdwijnt de variatie. Hoewel het titelnummer en Eagles Fly prima singles zijn, is het allemaal niet even spannend te noemen. De ballad ‘How Do You Feel’ mag wellicht het lichtpuntje van het album zijn, omdat het even anders klinkt. Al zijn ‘Wicked The Day’ en ‘I Will Follow’ prima songs.

De band heeft dit album opgenomen vanuit hun eigen thuisbasis en met de productie van Jeff Pilson in elkaar gezet. Toch merk je de verbinding in het maken van de compositie mist. De basis is gelegd en de rest is ingespeeld. De verwachting was groot en de teleurstelling ook, al is het een prima melodic rock album. 

8 april 2022
In dit bericht: