Het is alweer een tijdje geleden dat het laatste album van deze superband verscheen. Gitarist Joe Bonamassa, drummer John Bonham, toetsenist Derek Sherinian en zanger bassist Glenn Hughes hadden even wat andere prioriteiten. Nu is er dan eindelijk album nummer V.

Samen met producer van o.a. Iron Maiden, Kevin Shirley zijn de heren in de studio gedoken. Het geheel van het album kent een sfeer dat voormalig Deep Purple en Black Sabbath zanger voor zijn solo album en de band Dead Daisies gebruikt. De sound is stevig en vol energie met een blues tintje.
Natuurlijk weet Bonamassa hier zijn aandeel voor te leveren en zijn de solo s weer heerlijk zoals in het ‘Restless’ en het lekker lome ‘SkyWay’.

Het album start stevig met ‘Enlighten’ en ‘Stay Free’ al zijn de songs ‘You’re Not Alone’ en ‘Too Far Gone’ lekkere mainstream rock songs. De juweeltjes zitten aan het eind van het album. De rhythm van ‘Love and Faith’ en ‘The Open Road’ swingen net even lekkerder dan de rest. Voor mij zijn dit dan ook de lekkerste songs van het album.
Maar in de kern is dit album van deze superband altijd al boven het gemiddelde.

23 juni 2024
In dit bericht:
Translate »