Er zijn meerdere mensen met deze naam op deze aarde. Hier gaat het om een singer-songwriter uit Amerika die zijn  heil in Noorwegen zocht. Hij nam de overtocht en verruilde New York met Oslo.
Het is een succes en kon aansluiten bij Noorse bands.

Toch weet de man met zijn blues zijn eigen pad te bewandelen en heeft inmiddels zijn album River Town al een tijdje uit. Het album is vooral een gemakkelijk in het gehoor liggend blues album. Met een vleugje pop in de songs waardoor het openingsnummer ‘Ice House’ direct lekker in het gehoor klinkt. Zijn verhaal op dit album ligt dicht bij de man zelf. Opgegroeid in een klein plaatsje aan de rivier maakt het titelnummer River Town de rode draad van het album.

Het zijn dan ook verhalen die in het dorp laats vinden. ‘Town Farm’, ‘Slave To The Man’ en ‘Trouble Downtown’ zijn al titels waarbij je een idee krijgt waar het verhaal over gaat. Het is dan ook zo. De verhalen verteller Bill Booth maakt als het ware een boekje van zijn River town. Hij gebruikt de gemakkelijk klanken vanuit de blues. Met een viooltje hier en daar kleuren de songs.

Een album wat puur in de klank en het verhaal is. Dat maakt dit album juist mooi!

18 mei 2024
In dit bericht:
Translate »