Beau Jennings & The Tigers – Heavy Light


De in Oklahoma geboren maar in Brooklyn gevestigde Beau Jennings is met zijn nieuwe begeleidingsband The Tigers terug. Heavy Light is de titel van dit nieuwe album waarvoor hij terugkeerde naar zijn geboortestaat.

Doorgewinterde muzikanten

Officieel heeft hij de Americana Rockband Cheyenne nog niet vaarwel gezegd maar feit is dat hij onder de naam Beau Jennings & The Tigers dit nieuwe album uitbrengt. Jennings bracht al eerder solo enkele albums uit, schreef filmmuziek en we komen hem bij diverse samenwerkingen tegen. Voor dit project verliet hij New York en keerde terug naar zijn geboortegrond en naar de Cardinal Studio van bassist Michael Trepagnier in Oklahoma City. Naast Trepagnier bestaat zijn begeleidingsband uit Chase Kerby (gitaar), Dustan Ragland (drums) en John McCall (toetsen). Deze doorgewinterde muzikanten zorgen samen met frontman Beau Jennings voor een uiterst samenhangend album dat zich ergens op het snijvlak van Rock en Americana bevindt en soms de energie van een jonge Springsteen uitstraalt maar waar we evengoed de invloed van Tom Petty in terug horen.

Doseren en temporiseren

De vergelijking met een jonge Springsteen komt vooral tot uiting in het energieke ‘The Comeback’ terwijl de geest van wijlen Tom Petty boven de ijzersterke titelsong waart. Maar het is bovenal Beau Jennings wat we horen en op Heavy Light bewijst Jennings samen met zijn band een uiterst gevarieerde plaat af te kunnen leveren; ‘I’m Reaching, Lord’ is een heerlijke rocker, ‘I Know These Guys’ een broeierige en donkere Americana track en ‘Colorado’ is prachtig ingetogen. En zo weet Beau Jennings & The Tigers te doseren en te temporiseren en in een interview sprak hij zijn waardering ook uit voor zijn bandleden ; “I can write the songs and play acoustic guitar, but the band brings it to where it needs to be”. Het ingetogen ‘Juniper’ is wederom een moment van bezinning en het orgeltje op ‘Bring A Little Light’ is heerlijk aanstekelijk maar met de opener ‘Sunflower’ noemen we waarschijnlijk het meest aansprekende nummer van Heavy Light. Met de opzwepende afsluiter ‘May This Song Be In Your Heart’ is daar toch de hoopvolle boodschap voor een betere toekomst. De negen nummers op Heavy Light tikken een kleine 33 minuten aan en naast de subtiele rock weten Beau Jennings & The Tigers met hun teksten te ontroeren. Een fijne plaat. Veel luisterplezier. 

28 maart 2022
In dit bericht: