De Franse zangeres Barbara Pravi eindigde als tweede in de strijd van de eeuwige roem als winnaar van het Eurovisie Songfestival. Zij wist Frankrijk weer muzikaal op de kaart te zetten. Dit is haar debuut album, al is ze vooral bekend als schrijver van diverse Franse songs voor o.a. Julie Zenatti en Yannick Noah.

De zangeres weet een gelijkenis te trekken met Edith Piaff. Met haar prachtige krullen en haar trekjes, maar vooral met haar stem dat ze opzet met het nummer Voila! Waarmee ze dus net niet het succes wist te pakken. Maar we weten toch dat je als tweede misschien wel meer succes vergaard dan als winnaar? Dan mag dit album hier wel aan bijdragen.
De prachtige Franse songs zullen hetals ‘Le Jour Se Leve’, ‘Saute’ en ‘Je L’aime Je L’aime, Je L’aime’ zullen het goed gaan doen wanneer De Tour weer op de radio is.
Maar met de storytelling song ‘La Vague’ weet ze de spanning in het nummer prachtig op te bouwen. De liefde, de vrijheid en het vrouwelijke element viert hoogtij op dit album en met ‘La Femme’ weet ze dit mooi te vertolken. De passie en afwisselende muzikale keus van pop, afro-pop, jazz invloeden, maar ook een vleugje dance. Je komt op dit album allemaal tegen.

Het is dan ook een mooie instapper voor degene die niet veel naar de Franse muziek luisteren en waar de wereld van Chansons veraf staat.

4 september 2021
In dit bericht:
Translate »