Avi Kaplan – Floating On A Dream


De Amerikaanse singer-songwriter Avi Kaplan nam een plaats in bij de a capella groep Pentatonix. Als vocale bas verdiende de man een grammy en verkocht de band miljoenen albums. Vanaf 2017 weet de man solo zich te presenteren en met Floating On A Dream verschijnt nu zijn debuutalbum en was hij onlangs te zien in Doornroosje te Nijmegen.

Het mag dan ook niet verrassend zijn dat er veel harmonische vocalen op dit album voorbij komen. De eerste klanken doen denken aan een moderne Cat Stevens. Het titelstuk en het openingsnummer ‘First Place I Go’ zijn ontspannen in de klankkleur, zowel vocaal als muzikaal. De akoestische gitaar neemt een centrale plek in als het gaat om de muzikale ondersteuning. De stem en zangpartijen staan duidelijk voorop en zijn dan ook iets naar voren gemixt. Met ‘On My Way’, ‘He Don’t Love You Right’ en ‘I Can’t Lie’ maakt dat het album lekker door kabbelt.
De songs  ‘I’m Only Getting Started’, ‘Try To Get It Right’ doen denken aan Rag n Bone en daar ligt wellicht het succes van deze singer-songwriter.

Het album is vooral een lekker album en zal het goed doen in de zomerperiode. Met lekker luchtige songs, goede zangpartijen en vooral het heerlijk kabbelende sound, waardoor je het prima op het terras of met buitenwerkzaamheden op zet. 

1 juni 2022
In dit bericht: