Aurora – The Gods We Can Touch


De Noorse zangeres Aurora wist met ‘All My Demons Greeting My As A Friend’  een hit te scoren. Haar kijk op de wereld vertaald ze in haar songs en nu is het tijd om de humane goden te eren.

Moderne popsongs

Dit keer gaat Aurora Aksnes haar persoonlijke goden van de liefde eren. Met ‘The Forbidden Fruits of Eden’ en ‘Giving In The The Love’ als leidraad haar elektropop weet ze de hedendaagse popsound te vertolken. Van pakkende popdeuntjes in ‘Cure For Me’ of de dromerige sound van ‘Exist For Love’ zijn de songs volwassener geworden dan op haar voorgaande albums.

Haar stem is mooi, kwetsbaar en dromerig in ‘A Dangerous Thing’ en ‘This Could Be A Dream’, terwijl ze de muziek laat opzwepen naar een hoogtepunt. Het zou dan ook niet verrassend zijn dat zij kan mee gaan doen aan het Eurovisie Songfestival en hier hoog gaat scoren. Aurora overtreft haar zelf met dit album, wanneer we de voorgangers beluisteren. Het is meer een geheel terwijl het ook divers in de muzikaliteit blijft.

Dit album weet de huidige popmuziek weer te geven met de elektronica, droompop, dansbare sounds en lichte zang. Tekstueel blijft het dicht bij de vertolker en toch maatschappelijk getint. 

19 januari 2022
In dit bericht:
Translate »