Anouk – Trails of Fails


Het nieuwe album van de Nederlandse  Anouk is een kort en intens album geworden. Vanaf de eerste klanken van ‘I Must Walk Away’  is de sfeer warm en sfeervol. Ergens tussen haar eigen ‘Birds’ liedje dat ze op het Eurovisie Songfestival vertolkte en Amy Winehouse is het nieuwe geluid van deze zangeres.

Door de jaren heen is Anouk altijd divers in haar muziekstijl geweest. Na de rockperiode uit haar begin periode verschenen uitschieters naar boven en beneden. Wen d’r maar aan was het motto,  maar nu heeft ze het geluid gevonden dat bij haar past. Of past het in haar nieuwe herfst.

Hoe dan ook, is dit een heerlijk ontspannen album dat van a-z mooie liedjes kent. De ellende dat ze kent uit de Corona periode, dat ze vast in een hotel in Marokko zat. Het was een tijd van overdenken en verhalen schrijven die bijgeschaafd kon worden omdat er geen tijdsdruk op zat. ‘Going For the Kill’ en het pakkende ‘Sping On A Winter’s Day’ zijn prachtige liedjes.
Het mag een winters tintje aan dit album zitten, daar wanneer de zon vroeg ondergaat en de wijn op tafel komt laat je je verdrinken in dit album. Maar wel in de goede zin, van genieten. Hierbij geldt ook doe het met mate, anders wordt gaat het ververvelen en wordt het er niet beter van. 

29 april 2022
In dit bericht: